Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Padişahın oğlu ve Büyücü

| Pazar, Nisan 6
Bu hikayede imgelerle alatılmak istenenleri bizimle paylaşırmısınız.

Bir Padişahın çok yiğit bir oğlu vardı.İçi ve dışı hünerlerle bezenmişti.padişah bir gece rüyasinda oğlunun öldügünü gördü. Büyük bir ıstırap içinde kıvranmaya başlamıştı ki uyandı. Uyanınca bunun rüya oldugunu görüp bu sefer de sonsuz bir sevinç içinde kaldı ve kendi kendine.
"Bu sevincimin sebebi rüyadaki kederdi.Allah (c.c) bir sebep ihsan edip beni sevindirdi."dedi.Padişah düsündü:
"Soyumun devamı icin oğlumu evlendirmem lazım,oğluma kötü bir padişahın kızını almaktansa iyi bir kişinin soyundan bir kız almam daha iyi." dedi.
Şehzadenin annesi bu işten haberdar olunca.
"Oğlumuzu bir yoksulla mı akraba yapacaksin?" dedi.
Padişah:
"Temiz bir kisiye yoksul demek hatadır,çünki temiz kişilerin gönülleri zengindir bu da Allah vergisidir." dedi.
Uzun münakaşalardan sonra nihayet padişahın dediği oldu. Padişah oğluna yaradılışı güzel ve temiz bir kız aldi. Kızın güzellikte eşi yoktu, huyu ve ahlakı da yüzü gibi güzeldi.
Padişah oğluna o güzel kızı aldı almasına lakin o güzelim şehzadeye ihtiyar bir büyücüde aşık olmustu. O büyücü kocakarı şehzadeye öyle bir büyü yapti ki şehzadeyi kendine aşık etti. Şehzade o dünya güzeli kızdan yüz cevirerek,kocakarı büyücüye yöneldi. Şehzade tam bir yil o kadına esir oldu. O kokmuş kadının ayakkabısının tasmasını öpüp duruyordu.
Padişah pek çaresiz kaldı,gece gündüz kurbanlar kestirerek sadakalar verdi. Ne çare varsa başvuruyordu. Fakat oğlan gittikçe daha da kocakarıya bağlandı.
Aradan aylar günler geçti nihayet bu isten haberi olan iyi kalpli bir büyücü çıkıp geldi.Şehzadeyi o büyücünün esiri olmaktan kurtardı.Şehzadenin aklı başına gelince koşarak babasına geldi.Padişah şenlik yaptırdı.Öyle büyük şenlik oldu ki şehrin köpeklerinin önüne bile gül suyundan şerbet kondu. Büyücü kocakarı da üzüntüsünden öldü.
Şehzade gelinin yanina giderek onun aydan daha parlak yüzünü görünce,aklı başından gitti,düşüp bayıldı.Tam üç gün aklı başına gelmedi.
Bir yıl sonra babası söz arasında.
"Oğlum, o büyücü koca karıyı bir hatırla bakalım,o günler ne günlerdi."dedi.
Şehzade:
"Birak baba, dedi. Ben gerçeği hakiki yerimi,gerçek sevgiyi buldum,aldanma kuyusundan kurtuldum."dedi.

1 okur dedi ki:

xxx dedi ki...

Bizim hayır olarak gördüğümüz şer, şer olarak gördüğümüz de hayır olabilir. Allah'a sığınıp, bizi doğru yoldan ayırmaması için O'na yalvarmalı.

Yorum Gönder