Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Kumru Efsanesi

| Salı, Mayıs 27
Kumru diye bilinen kuş, aslında bir kızmış. Üvey annesiyle birlikte yaşıyormuş. Bir gün sütü ocakta unutmuş ve süt taşmış. "Eyvaaahhh süt taştı, üvey annem gelince beni döver. Ben şimdi ne yapayım" demiş. O sırada elinde peşkir (havlu) işliyormuş. "Allah’ım beni bir kuş yap da uçayım. Yoksa üvey annem gelirse beni döver" diye Allah’a dua etmiş. Elinde işlediği peşkiri omzuna atmış, Allah onun duasını kabul edip onu kuşa çevirmiş. Omzundaki peşkiri siyah bir çizgi olarak kalmış. Kumruların boynunda bir siyahlık vardır.

3 okur dedi ki:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bu efsaneleri kitaplaştırmak lâzım ya...

Cananhanım dedi ki...

İlerde düşünülebilir Recep Hilmi. Tabii bir roman, kitap yayınlamak hele Milli Eğitim Bakanlığı da kabul etsin şeklinde bir çalışma düşünülürse (ki öyle de olmalı) elimiz cebimizden çıkmaz herhalde. Zira bu konuda çok zorluk yaşandığını duydum. Ama ben sadece kitapla da doymayacak gibiyim :) Yöresel panellere, konuşmalara da katılmak istiyorum. Bütün illeri gezmek istiyorum. Hem senin için de yöresel kelime kökenlerini de araştırırım gittiğim yerlerde :) Bana uyar :) Nasip etsin Yüce Rabbim inşAllah.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İnşallah efendim...

Yorum Gönder