Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Hüt hüt Kuşu Söylencesi

| Cumartesi, Eylül 13
Geçenlerde bir lisede görev yapan arkadaşımla sohbet ederken öğrencilerin saçlarından konu açıldı. Bilirsiniz şimdiki gençler saçlarına hiç karışılmasından hoşlanmaz hem de acayip şekilde jöle sürülmüş saçlarla okula gelirler. Her neyse, bu arkadaşım bir gün yine bu şekilde gelen bir öğrencisine dayanamamış ve aynen hüt hüt kuşuna benzemişsin demiş. Tabii öğrenciler , "Hocamm hüthüt kuşu nasıl oluyor ki" diye meraklanmışlar. Arkadaşım ise "Gidin googledan bulun" diyerek olayı savuşturmuş. Öğrenciler ertesi gün hüt hüt kuşunu araştırmış olmanın şevkiyle okula gitmişler "Ayy hocam haklıymışsınızz gerçekten de aynen hüt hüt kuşu gibi olmuşuz" diyerek hocalarına hak vermişler. E ben de boş durmadım tabii, gerektiğinde inatçı öğrencilere karşı ben de kullanabileyim diye araştırdım işte hüt hüt kuşu bu şekilde bir kuş. Çok sevimli ama saçlarına(!) bakar mısınız? İnanın saçı bunun gibi havadar olan çok öğrencimiz var. Şöyle bir bakın:) E efsanemiz de eksik kalmasın tabii..Buyrun..

İshak ve Pubbu adında iki kardeş vardır. Anneleri ölmüştür. Çok zalim bir üvey anneleri vardır. Üvey anne onları çaya "çul" yıkamaya gönderir. Bacı kardeş hem söyleşir, hem çulları yıkarlar. Fakat bir gün her nasılsa su, çullardan birini alıp götürür. İshak tüm çabalarına karşın çulu yakalayamaz. Korkudan eve dönemezken, Tanrı'ya yakarır. Çulu bulabilmek için kuş olmayı dilerler. Dilekleri yerine gelir.O gün bu gündür ötüşerek birbirlerine "İshak çulu buldun mu? Pubbu çulu buldun mu?” diye sordukları söylenir.

1 okur dedi ki:

Adsız dedi ki...

ben ali süner 2.sınıfa gidiyorum 8 yaşındayım harbiye Atatürk ilköğretim okuluna gidiyorum.ev de okumak için öğretmenim verdiği papağan ile bülbül hikaye kitabını okurken HÜTHÜT KUŞU adı geçiyor.babama hüthüt kuşu nasıl öter? dedim bilmiyorum dedi.git internet'e bak ve sesini dinle dedi.
internet'e girdim.hüthüt kuşunun resmini gördüm efsanesini okudum .ÇOK BEĞENDİM

Yorum Gönder