Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Boruktolu Köyü'ndeki Adet ve İnanışlar ( Konya - Meram )

| Cuma, Eylül 19
Boruktolu Köyü İlköğretim Okulu'nda Türkçe Öğretmenliği yapan Sevilay Ayva'nın Boruktolu köyündeki adet ve inanışlar üzerine bir araştırma yapmış. Araştırmasına konu olan adet ve inanışları da çeşitli kategorilere ayırmış.Bu çalışmayı aşağıda görebilirsiniz veya orjinal çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz ( PDF
http://turkoloji.cu.edu.tr/HALKBILIM/sevilay_ayva_boruktolu_adet_inanmalar.pdf


Sevilay Ayna'nın burada yer alan yukarıda belirtilen sitedeki çalışması istek üzerine silinmiştir



sevilay hanım öncelikle köyüm için ilgilendiğiniz için tşk ederim bu inanmalar ve adetlerle ilgili yazdıklarınızın bir çoğu benim köyümde ne yaşandığını gördim nede duydum ben 56 yaşında biriyim ben 100 yaşında büyüklerimlede yaşamış biri olarak siz hesab edin kaç yıl öncesini bilebileceğim sizden rica ederim eğer bunları yenileme imkanınız varsa yeniden bir araşdırma yaparak yenilemenizi rica ederim ben konya boruktolu köyü için bunları biliyorum benim bilmediğim başka bir boruktolu varda o köyle ilgiliyse lutfen onu belirtmenizi rica ederim değilse bir boruktol lu olarak benım ve benim gibi o köyde yaşayan insanlar için çok üzücü olur gereini yapacağınıza inanıyaor saygılar sunarım. - Boruktolu Köyü'ndeki Adet ve İnanışlar ( Konya - Meram )
İçeriği kaldır | Sil | Spam
Adsız
tarih: 25.11.2011


Sayın Boruktolu Köyünden büyüğümüz ilgili araştırma turkoloji sitesinde yayınlanan akademik bir çalışmadır. Bir zamanlar orada görev yapmış bir öğretmenin çalışmasıdır ilgili siteden alıntı yapılarak burada paylaşılmıştır. doğruluğu elbette orada yaşayanlar tarafından bilinir. akademik olarak burada yazılanlar bizim yazımız değildir yukarıdaki yazıyı okuyan okurlarımız elbette sizinde yorumunuzu görerek daha farklı bir gözle değerlendireceklerdir eğer sizler bu yazının kaldırılmasını isterseniz bunu belirttiğiniz taktirde kaldırılacaktır http://turkoloji.cu.edu.tr/HALKBILIM/sevilay_ayva_boruktolu_adet_inanmalar.pdf - Boruktolu Köyü'ndeki Adet ve İnanışlar ( Konya - Meram )
İçeriği kaldır | Sil | Spam
iltiriş
tarih: 05.12.2011




öncelikle ilginize tşk ederim yukardaki yazının kaldırılmasını sızden rica ederim köyüm adına böyle olmıyan adet ve geleneklerle tanınmamamsı daha uygun olacağını düsünor saygılarımı sunuyorum - Boruktolu Köyü'ndeki Adet ve İnanışlar ( Konya - Meram )
Yayınla | Sil | Spam
Adsız
tarih: 10.12.2011

7 okur dedi ki:

ilham perisi dedi ki...

O kadar çok bilmediğim vardı ki..Hangisini sayayım..Türk halkının yaşayışını bunların bir çoğu saçma olsada seviyorum..Bu adet ve gelenklere ,inanışlar bizim özümüz aslında..Benim bir yanım milliyetçidir..Ne olursa olsun kendi ülkem ,kendi insanlarım derim hep..Çünkü elit kesimi demiyorum ama sıradan halk o kadar samimi ve içtendirki..Bilgisizlikten yaparlar ama kalpleri samimidr..Kanal7 deki şorayın programı favorimdir..Köy halkının saflığı çok hoşuma gider..

Mesela Antep halkı piknik manyağıdır..pazar günü normal parklara bile kilim atıp piknik yerine dönüştürürler..mangal yakmalılar hemen..ve yoldan geçeni tanımasalarda davet eder çoğu..Vıcır vıcır kaynarlar..Kaynaşırlar..
Bazı yaptıkları görgüsüzce olsada seviyorum..
Çok güzeldi bu yazıda eline sağlık 3k..

Unknown dedi ki...

Bunların bir çoğu bizim yörede de var, bazılarını yapıyoruz bazılarını çocukluğumdan hatırlıyorum, köylerde testi kırmayı mesela. Bilmediklerim de vardı; mesela bundan sonra asla cuma günleri başım ağrıyor demeyeceğim çünkü bütün hafta ağrırmış :)

Unknown dedi ki...

Sevilay öğretmenimize ben de teşekkür ediyorum, gerçekten de başarılı bir çalışma olmuş. Kültürel çalışmalarını candan destekliyor ve ona teşekkür ediyorum.

Unknown dedi ki...

sevilay hanım biraz atmışınız valla
ben yeni duydum

Adsız dedi ki...

sevilay hanım öncelikle köyüm için ilgilendiğiniz için tşk ederim bu inanmalar ve adetlerle ilgili yazdıklarınızın bir çoğu benim köyümde ne yaşandığını gördim nede duydum ben 56 yaşında biriyim ben 100 yaşında büyüklerimlede yaşamış biri olarak siz hesab edin kaç yıl öncesini bilebileceğim sizden rica ederim eğer bunları yenileme imkanınız varsa yeniden bir araşdırma yaparak yenilemenizi rica ederim ben konya boruktolu köyü için bunları biliyorum benim bilmediğim başka bir boruktolu varda o köyle ilgiliyse lutfen onu belirtmenizi rica ederim değilse bir boruktol lu olarak benım ve benim gibi o köyde yaşayan insanlar için çok üzücü olur gereini yapacağınıza inanıyaor saygılar sunarım.

iltiriş dedi ki...

Sayın Boruktolu Köyünden büyüğümüz
ilgili araştırma turkoloji sitesinde yayınlanan akademik bir çalışmadır. Bir zamanlar orada görev yapmış bir öğretmenin çalışmasıdır ilgili siteden alıntı yapılarak burada paylaşılmıştır. doğruluğu elbette orada yaşayanlar tarafından bilinir. akademik olarak burada yazılanlar bizim yazımız değildir yukarıdaki yazıyı okuyan okurlarımız elbette sizinde yorumunuzu görerek daha farklı bir gözle değerlendireceklerdir eğer sizler bu yazının kaldırılmasını isterseniz bunu belirttiğiniz taktirde kaldırılacaktır http://turkoloji.cu.edu.tr/HALKBILIM/sevilay_ayva_boruktolu_adet_inanmalar.pdf

Adsız dedi ki...

öncelikle ilginize tşk ederim yukardaki yazının kaldırılmasını sızden rica ederim köyüm adına böyle olmıyan adet ve geleneklerle tanınmamamsı daha uygun olacağını düsünor saygılarımı sunuyorum

Yorum Gönder