Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Rüya Şehri İstanbul

| Pazar, Mayıs 18
Megaryalı Bizans, kendi kabilesi için bir şehir kurmak ister ve fikrini almak üzere Delf kahinine başvurur. Aldığı cevap kısa ve kesindir: ''Bu şehri, Körler Ülkesi'nin karşısına kur!''
''Neresidir bu Körler Ülkesi'' diye fazla düşünmez Bizans. Aramaya karar verir. Aylar sonra Sarayburnu'nun bulunduğu yere gelir.
Boğaz'dan Kadıköy'ün yerinde bulunan şehri seyreder ve kendi kendine sorar:
''Bu şehri neden benim bulunduğum güzel yerde kurmamışlar da karşıdaki çorak topraklar üzerine kurmuşlar? Bu adamlar kör mü?'' Sonra birden, kahinin sözlerini hatırlar: ''Şehrini, Körler Ülkesi'nin karşısında kur!''. O an karar verir. Körler Ülkesi'nin karşısındadır. Kendisi şehri, Boğaz'ın yakasındaki yemyeşil yerde, yedi tepe üzerine kuracaktır. Şehir kısa zamanda Haliç'le Ligos Burnu üzerinde kurulur. Adı, kurucusuna mal ederek Bizans olur.

3 okur dedi ki:

Cananhanım dedi ki...

Demek Byzantin adı ordan geliyormuş. İstanbul'u bilmem ama evelki yıl eşim bizi bir hafta gezdirdi. İşte o zaman İstanbul neden Rüya Şehridir, ve bu kadar savaş niçin çıkmıştır, anladım.

Geyik Mühendisi dedi ki...

İstanbul güzeldir, iyidir..

Amma velakin kaliteli insan sayısıdır önemli olan. İstanbul bu bakımdan biraz fakirimsidir.

Remomythe dedi ki...

ilginç bir hikaye kent kuruluş alanlarının ilginiç hikayeleri var .....
istanbul un ve çevresinin o günlerdeki görüntüsü nasıldı acaba ?
bu aralar doğayı ve coğrafyayı epeyce değiştirdik :)

Yorum Gönder