Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Üç Kardeş Kanı Efsanesi

| Perşembe, Mayıs 15
Bloğumuzda taşlaşma ile ilgili başka efsanelerimiz de mevcut. Bu efsane de çok güzel, ben çok beğendim... Tabii ki kötü ama hikaye olarak güzel yani :) Neyse konuştukça batıyorum. En iyisi buyrun birlikte okuyalım :)

Bergama'nın Kaplan Köyü'nden Dikili'ye inerken Büveller Köyü başında "Üç Kardeş Kanı" denilen yerde bir tepecik üstünde insan biçiminde üç kaya vardır. Bu kayalar boğazı kesilmiş kanları akan insanlara benzemektedir. Buna ilişkin söylence şöyledir :

Yörede yiğit mi yiğit üç kardeş vardır. Günün birinde Midilli Adası'ndan bir düşman saldırısı olur.Üç kardeş savaşarak düşmanın saldırısını durdurur. O sırada Kral'ın askerleri de yetişir. Düşman denize dökülür. Üç kardeşin savaşta gösterdikleri yararlılık dillere destan olur. Kralsa bundan hoşlanmaz. Halkın böylesine sevdiği bu üç kardeşin günün birinde kendi yerine göz dikebileceğinden korkar. Öldürülmesine karar verir. Üç kardeş saygıyla kralın önünde eğilince üçünün de başı vurulur. Oldukları yerde öylece taş kesilirler.Boyunlarından akan kanlar taşlara da bulaşır.
Bu kayalara günümüzde üç kardeş kanı denmektedir.

2 okur dedi ki:

iltiriş dedi ki...

Güzel bir efsane cananhanım sağolun bir çok taşlaşma efsanesi yazmıştım bu efsaneyi de sizin sayenizde öğrenmiş oldum

hayat ne garip yurdunu savunursun başarılı olursun ama birileri kendi yerine göz dikebileceğinizi düşünür ve sizi öldürtür

Cananhanım dedi ki...

Rica ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır... Eskiden Krallar güçlü olan kişileri saflarına çekecekleri yerde ortadan kaldırmayı daha kolay bir yol olarak görüyormuş. Aslında üç yiğit delikanlı ile iyi geçinme yolunu denemiş olsa idi belki de şu anda adını şanını bildiğimiz bir Kral olurdu.

Yorum Gönder