Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

Beş Dakika Daha

| Pazar, Nisan 6

Hiç bitmeyeceğini sandığımız hayatlarımız var Çoğu zaman sevdiklerimize vakit ayıramayız. Hep bir koşturmacanın içindeyizdir oysa hayat sonsuz değildir.

Büyükçe bir parkın banklarından birinde orta yaşlı bir adam uzakta oynamakta olan oğlunu seyrediyordu. Bu sırada yanındaki banka bir kadın ilişiverdi usulca. Kaydıraktan kayan kırmızı tişörtlü çocuğu işaret etti: “Şu kayan benim oğlum!" “Allah bağışlasın, pek güzel bir çocuk!" dedi adam.

“Salıngaçtaki mavi gömlekli de benim oğlum!" Sonra saatine bakıp, oğluna seslendi, “Ne dersin Ahmetçiğim eve dönelim mi?" Ahmet yalvarırcasına konuştu; “N’olur baba, beş dakika daha!" Adam başını sallayarak onayladı. Ahmet salınmaya devam etti. Aradan dakikalar geçti, adam oğluna tekrar seslendi: “Gidelim mi Ahmet?" Ahmet tekrar yalvardı babasına, “N’olur baba, beş dakika daha!" Bu sırada, tahterevallide bir arkadaş bulmuştu kendine. Adam tebessüm etti, yerine oturdu: “Tamam, tamam!"

Bu sırada kadının sesini duydu. “Ne güzel, pek sabırlı bir babaya benziyorsunuz!" Adamın yüzünde buruk bir tebessüm belirdi, “Büyük oğlum Ali’ye geçen yıl tam burada sarhoş bir sürücü çarptı. Onun acısı hâlâ yüreğimde. Ali ile yeterince vakit geçiremedim. Şimdi hayatta olsaydı, bir beş dakika onunla birlikte olmak için neler vermezdim ki! O gün, aynı hatayı Ahmet’te yapmayacağıma yemin ettim. O her defasında sallanmak için bir beş dakika daha kazandığını düşünüyor. Ama aslında, ben onu seyretmek için beş dakika daha kazanıyorum."

2 okur dedi ki:

Cananhanım dedi ki...

Baba kesinlikle haklı. Yarın ne olacağını asla bilemiyoruz. Yaşadığımız her an bize verilmiş bir hediye. Daha geçen gün yakın bir arkadaşımın eşini kaybettik. Ölüm, bir yakınımızı kaybedinceye kadar aklımıza bile gelmiyor. Oysa durup düşünmeliyiz ; kapıdan her çıkışımız bizim son çıkışımız olabilir, nitekim o gün de bir gün gelecek. O yüzden her anımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Sevdiklerimizle daha çok zaman değil, daha kaliteli zaman geçirmeli, sevgimizi her fırsatta paylaşmalıyız...

xxx dedi ki...

Keşke bütün babalar, ikinci veya üçüncü çocuklarında daha bilinçli olabilselerdi. Bu hikaye biraz bana dokundu da.

Yorum Gönder