Geçmişden Günümüze Gelen Efsaneler, Destanlar, Söylenceler, Mitoloji, Hikayeler, Masallar , Türk folklorik motifler, şehirlerin efsaneleri,öyküleri

GölBaba Efsanesi

| Pazar, Şubat 10

Yaşlı bir adam bir köye gelir.Kapı kapı dolaşarak bir parça ekmek ister ama kimse yardımcı olmaz fakat bir eve geldiğinde kadın ona benimde ekmeğim yok çocuklarda sürekli ekmek istiyorlar fakat onları oyalamak için fırına tezek koydum der.

Yaşlı adamda biraz verirsen çok makbule geçer der. Kadın da fakat onlar tezek nası olur der yaşlı adam git getir der. Kadın gider fırını açar bir de ne görsün tezeklerin yerinde ekmek vardır.Ekmeği alır ve yaşlı adama götürür verir.

Yaşlı adam kadına çocuklarını al ve benimle gel ama sakın arkana bakma der kadın yaşlı adamla gider ama dayanamayıp arkasını döner ve bakar baktığı anda da kadın taşa dönüşür ve köy yok olur.

bugün o köyün yerinde olan göle GölBaba denilmektedir
Edirne/Değirmenyeni köyü

5 okur dedi ki:

Cananhanım dedi ki...

Yaşlı amca o lafı etmemiş olsaydı, kadın arkasına döner de bakar mıydı? Kadının aklına getirmiş tabii yoksa kadın neden baksındı geriye? Merak etmek ya da meraka yol açmak hayatımıza bir sürü yenilik kattığı gibi kocaman bir köyü de yok edebiliyor böyle. Neyse ki bu bir efsane...

Adsız dedi ki...

yaaa bu efsaneler her yerde var kulaktan duyma sankiii*********???????*

Adsız dedi ki...

asıl demeseydi kadın yine dönüp bakabilirdi

Adsız dedi ki...

arkadaş ödev var edirne efsaneler
gölbaba bide kırkpınar arkadaş başka efsane yokmu

Adsız dedi ki...

yanii hocalarda hep değişik ödev veriyor gıcık olyom ne bu hep aynı...

Yorum Gönder